Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Monique van der Vorst (3o Γυμνάσιο Ηρακλείου)

Από τη μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αθηνά-Ιωάννα Πασγιάννη του τμήματος Γ2
Η Monique van der Vorst

Η 27χρονη Monique van der Vorst (Μονίκ βαν ντερ Βορστ), Παραολυμπιονίκης στο Πεκίνο με δύο ασημένια μετάλλια στους αγώνες με αμαξίδιο, έπειτα από ατύχημα στην προπόνησή της πέρσι τον Μάρτιο, όχι μόνο περπατά, αλλά εντάχθηκε και στην πρώτη επαγγελματική ομάδα γυναικείας ποδηλασίας στην Ολλανδία.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προπόνησης στη Μαγιόρκα για τους Παραολυμπιακούς του 2012, ένας συναθλητής της τη χτύπησε από πίσω και την έριξε κάτω από το αμαξίδιό της, οπότε εμφανίστηκαν σπασμοί στα πόδια της και εισήχθη στο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστούν οι έντονοι πόνοι που ένιωθε στη μέση της. Τον Ιούνιο άρχισε να αισθάνεται ένα γαργαλητό στο αριστερό της πόδι που σταδιακά εξαπλώθηκε και στο δεξί, ενώ με εντατική φυσικοθεραπεία κατάφερε και πάλι να περπατήσει στις 20 Νοεμβρίου του 2010 (την ημέρα των γενεθλίων της), έπειτα από 14 χρόνια στο αναπηρικό αμαξίδιο.

Σήμερα, η Μονίκ απολαμβάνει να περπατά, να κάνει ποδήλατο και να αθλείται – μάλιστα έλαβε μέρος στο Limburgs Mooiste, που αποτελεί μεγάλο ποδηλατικό γεγονός, 265 χλμ, στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 20.000 ποδηλάτες κάθε χρόνο. Παρά το ότι πέρασε περισσότερες από 12 ώρες πάνω στο ποδήλατο, το θεώρησε μια «υπέροχη νίκη» απέναντι στον εαυτό της.


1 σχόλιο:

  1. C'est une histoire unique. Ce témoignage donne du courage à plusieurs personnes qui se trouvent dans une situation pareille à continuer leur effort et à se dépasser eux-memes. "Quand on veut, on peut!"

    Bravo Athina pour ton article !

    ΑπάντησηΔιαγραφή